torsdag 30 juli 2015

Regn och målarfrukost

De senaste veckorna har det enbart regnat här i Göteborg, och jag önskar att jag också var uppe i Norrland, bland höga berg och islandshästar. Men mest drömmer jag om att fly staden ut till en stuga ute på landet, omgiven av åkrar och träd. Eller kanske ännu hellre, en ensam stuga ute på en skärgårdsö utan grannar, med katten och sambon som enda samtalspartners under hela veckan.
När jag tittade till mina stackars växter på balkongen var de minst sagt genomblöta. De som inte hade förmånen att stå under tak bokstavligt talat badade i vatten. Trots detta är flera lite större jordgubbar på väg, några tomater har börjat skifta färg, och jag har kanske, kanske en zucchini på gång!
Det är svårt att förstå att vi förrförra helgen målade om mina föräldrars hus i strålande sommarvärme, och att det i morse när jag gick till jobbet fanns dimma i den höstkyliga luften.
Vår målarfrukost bestod av köpta frallor med veganost och naturell havreyoghurt med jordgubbar, vit nektarin och granola. Till det juice och kaffe. Bra bastant (något sen) start på dagen. Naturell havreyoghurt med färska jordgubbar och vit nektarin har dessutom varit sommarens favorit för min del. Helt fantastiskt gott!

1 kommentar:

  1. Ja alltså det här vädret suger musten ur en. Men kul att måla hus och vilken dunderfrukost!

    SvaraRadera