måndag 13 april 2015

Tröjans år?


För ett par år sedan hade jag en vinter då jag stickade minst fem par i det närmaste identiska sockar. Det gick av bara farten.
Den här gångna vintern har jag stickat två par. Ett par till sambon, och ett par till mig själv. Jag påbörjade ett tredje par, ett par finsockar, gladsockar. Nu, efter flera månader av stagnering har jag slutligen påbörjat socka nummer två.
Men istället för att fortsätta med mitt mönstrade par, så lade jag upp till ett par nya. Jag försöker bli bra på Magic Loop och tänkte sticka det här mönstret. Vi får väl se om det kan bota mina problem med att färdigställa sockar.
Jag drömmer mest om att sticka tröjor just nu. Att min Riddari ska bli klar så att jag kan påbörja nästa.

När jag arbetar söndagseftermiddagar/kvällar så är det väldigt lugnt på mitt jobb, och jag går runt och spanar in stickade kläder. Inspirationen flödar, en flätstickad tröja i ljus tweed, en enfärgad raglantröja, en mönstrad kofta.
Kanske, kanske kan det här bli tröjans år, då även jag kommer ha en imponerande trave tröjor att visa upp vid årets slut.
Min Riddari har enbart ärmarna kvar, och det känns som om jag är lite, lite närmre mitt mål.


3 kommentarer:

  1. Asså din Riddari blir så himla fin. ÄLSKAR färgkombinationen och den ljusgrå grunden.

    SvaraRadera
  2. Jag pendlar mellan att längta efter att den ska bli klar, och tänka att den kommer bli fin, och att tro att passformen kommer vara helt off, att flerfärgsmönstret inte kommer lägga sig efter blockning, osv, osv. Så jag uppskattar verkligen peppen! Hur går det för dig? :)

    SvaraRadera
  3. Den kommer bli asfin, bara lugn! Ska börja på ärmarna nu som sagt, så exalterad! Och sen steekning... Tror förövrigt också att detta blir tröjans år! Jättesugen på att göra fler. En marinblå kabelstickad vill jag göra.

    SvaraRadera