tisdag 10 januari 2017

Julklappsbokskörd del 1

Vi befinner oss nu på den där jobbiga delen av året då det är ett nästintill konstant skymningsdunkel utanför fönstret. Tack och lov har vi åtminstone haft lite snö som lyserr upp det hela. 
Mina sista dagar innan skolan startade har spenderats ungefär likadant. Jag har varit oerhört seg i både huvudet och kroppen, och har därför tvingat upp mig själv ur sängen vid niotiden. Jag har sedan gjort en kopp guldmjölk enligt receptet från Made by Marys Gröna Frukost av Maria Strömberg Bååth. 
Boken är superfin, med vackert foto och flera recept som jag tänkt laga mig igenom under våren. De veganska recepten har ett tydligt v i ena hörnet, vilket gör det lätt att se om ett recept är växtbaserat eller ej. För vissa recept som t.ex. guldmjölken är det dock väldigt lätt att modifiera och byta ut honungen mot agavesirap. Jag ser fram emot att pröva fler av recepten!
Till min guldmjölk har jag läst ett eller två kapitel ur Trädens hemliga liv av Peter Wohlleben. Boken är extremt intressant och jag längtar efter min nästa skogspromenad, kanske i en bokskog? 
När jag har druckit upp min guldmjölk har det varit frukostdags med Markus. För stunden har jag verkligen snöat in på fröknäcke med hummous och ärtskott på, men det är ju bara för gott. Det känns lite som att jag fuskar eftersom att jag oftast inte tycker om att äta, och mest ser det hela som ett nödvändigt ont.
Efter frukost har jag stickat en stund, och nu är alla mina julklapps-UFOn färdiga. Jag har dessutom lagt upp till ett par nya tumvantar till mig själv då mina trogna selbuvantar börjat tova ihop sig alltför mycket. Mönstret jag stickar heter Nagu Selbu och finns gratis på Ravelry.

4 kommentarer:

 1. Jag är också riktigt sugen på att laga fler recept ur Marys kokbok nu i vår! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har många mumsiga recept på sin blogg också, ett tips är mango-havtorn-gurkmeja smoothien! :)

   Radera
 2. Fina böcker! Marias kokbok har jag och trädens liv har jag hört mycket gott om :)

  Svar: Ja eller hur? Vissa bitar är såklart lite väl extrema men överlag gillar jag verkligen hur de valt att leva och hur han lärt upp barnen. Vi hade faktiskt inte hört talas om Chomsky före vi såg filmen så vi måste läsa på lite nu, men det är ju ett himla bra hundnamn :) Och att fira Noam Chomsky dagen är inte fel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa bitar är lite väl extrema, men deras hus, både det i skogen och det på landet är verkligen så himla fina <3
   Om vi nån gång skaffar barn tänker jag mig att vi ska lära dem på ett liknande sätt, fast jag hade nog inte bergsklättrat med dem i en storm dock, men jag hade garanterat velat lära dem yoga <3

   Radera