söndag 7 februari 2016

Gult är inte fult

Årets första stickprojekt är klart, eller ja, det första projektet som är både påbörjat och avslutat i år i varje fall. Mina Rye-sockar är avmaskade sedan ett bra tag tillbaka, men tillsammans med mitt heltidsarbete, och mitt frenetiska stickande på min Pop Spots sjal så har de inte blivit bloggade ännu.
Jag har stickat dem med magic loop på rundsticka 3,0 mm, i mitt egenfärgade garn. Färgen kommer antagligen att blekas av lite med tiden, men det känns ändå helt okej med tanke på att exakt inga kemikalier har använts. Mönstret heter Rye, och finns gratis att ladda ner på Ravelry., mönstret är extremt grundläggande och lätt att hänga med i, tyvärr finns det enbart på engelska, men om man inte kan sticktermer på engelska går det rätt snabbt att googla fram dem. Det finns mängder med sidor som innehåller sticklexikon.
Just nu monogamstickar jag på min Pop Spots, mönstret är lättmemorerat och rätt så beroendeframkallande, på lite drygt en vecka har jag stickat lite mer än hälften (betydligt mer än på bilden med andra ord). Nu är ju varven något längre nu än vad de var i början, så klart, men jag hoppas på att snart vara färdig. Det enda som saknas sedan är den där perfekt buteljgröna ullkappan med rena linjer, och jag är färdig att möta våren. Jag längtar efter att se snödroppar och krokus i rabatterna så mycket att det nästan, nästan gör lite ont.

4 kommentarer:

 1. Ser ut som riktigt härlig stickning! Själv har jag tillfälligt tappat min stick-mojo men hoppas att den snart kommer tillbaks, kanske lagom till att vi ses nästa gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tråkigt att du tappat din stick-mojo, det händer ju ibland, men du ska se att du snart återfinner den igen! :)

   Radera
 2. ÄLSKAR dina stickade strumpor. Du är så himla duktig och färgerna är verkligen underbara. Någon dag ska jag också lära mig!

  atilio.metromode.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh men vad gullig du är! Tack! :) Det fiffiga med strumpstickning är ju att en egentligen nästan bara använder sig av räta maskor, så en brukar få in ett rätt bra flyt i det :)

   Radera