onsdag 18 november 2015

riddari

Nånstans vid början av året fick jag för mig att jag skulle sticka en Riddari. Ett projekt som jag till min stora glädje fick Josephine att haka på. Även om tanken var att vi skulle ta fina foton på våra respektive tröjor när de väl var klara, så har det dröjt ända till nu innan jag fått fotograferat min.
En av de förändringar som vi gjorde var att sticka uppifrån och ner, istället för tvärtom som mönstret föreslår, när man börjar med oket så blir det enkelt att prova tröjan allteftersom för att se hur pass bra den passar, men trots detta är jag inte helt nöjd.
Oket kasar upp över bysten på mig, och passformen är lite sådär. Hade jag stickat den idag hade jag nog gjort några förkortade varv i nacken, och en annan halsringning. Jag funderar på att klippa upp den och sticka på en knappkant, men är lite osäker på hur pass bra det hade blivit, med halsringning och allt. Trots allt hade jag nog föredragit min tröja som kofta istället för jumper.
Mönster: Riddari av Védís Jónsdóttir
Garn: Istex Létt-Lopi
Stickor: 3,5 till mudd, 4,5 till slätstickning och 5,0 till oket
Note to self: Létt-Lopi är asvarmt att ha på sig, använd det inte till jumprar. Tubular bind off till ärmar, men inte till kroppen var ju ett ganska konstigt val?
Foton av fantastiska Therése Törnkvist

2 kommentarer:

 1. Hei :-) Jeg hadde tenkt å strikke denne i Drops Nepal. Har du brukt bare tre farger, og hva heter fargene? Den var bare helt nydelig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillar min Riddari! Jag har stickat den i
   Ístex Léttlopi i färgerna 0054 Light Grey Heather, 1405 Bottle Green och 9423 Lagoon Heather. Det stämmer att jag har hållit mig till enbart tre färger, och jag har också använt dem på lite annat sätt än vad mönstret avser.
   En Riddari i Drops Nepal låter supermysigt, lycka till med din stickning! :)

   Radera