onsdag 2 september 2015

Evo och Chavez


Det här är Evo, en femton veckor gammal liten överenergisk pipande pälsboll. Hennes speciella färg beror på att hon är en rökfärgad svart tabby, dvs ljus i bottnen av pälsen, och mörk ytterst. Hon är extremt lekfull, jagar sin egen svans, dribblar med bollar och attackerar alla fransar och skosnören som rör sig. Precis som Chavez kommer hon ifrån Göteborgs Djurskyddsförening. Att adoptera en katt som annars hade varit hemlös kändes självklart för oss när vi adopterade Chavez, så när djurskyddet hade kattungar tänkte vi att Chavez skulle få en liten kompis.
Efter två veckor är de kanske inte lika bra vänner som i varje fall jag hade hoppats på. Tidigare i somras försökte vi få Chavez att bli vän med min kompis Eves katt, men det gick inte alls. Det var två missnöjda, stressade katter, och en stressad matte som spenderade midsommarhelgen tillsammans, så Sylvester som den andre katten fick följa med matte hem till Jönköping igen.
Eftersom att Sylvester är en åtta kg tung stor hankatt tänkte vi att en liten kattunge skulle vara ett bättre sällskap för Chavez, hon hade väldigt starka modersinstinkter till sina egna ungar, och vi hade hoppats att hon skulle få det igen. Det har hon inte, men hon verkar trivas lite bättre ihop med den lilla ungen för varje vecka som går. Evo å sin sida avgudar Chavez, och vill vara precis överallt där hon är, helst tätt inpå, nära, nära. Och Chavez vill ha sitt personliga utrymme.
Hon verkar dock inte lika stressad som sist, och hon har börjat jama och kurra igen, viket är tecken på att hon ändå mår rätt bra, under omständigheterna. När Evo väl växer upp och lugnar ner sig (?) så kommer de säkert bli vänner.

2 kommentarer:

  1. Dom är så söta! Är övertygad om att Chavez kommer att uppskatta Evo mer snart. Var inte orolig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går ju bättre och bättre, Chavez kommer säkert uppskatta Evo massor till vintern då hon kommer kunna fungera som en liten värmeboll att värma sig hos.

      Radera