fredag 10 juni 2016

Det gror!

 
Odlingen i Jonatans mammas trädgård utvecklas så smått. Vår potatis kom upp! Vi täckodlar i det stora landet och plantorna hade hittat vägen till ljuset utan problem. I helgen kupade vi dem, ovanpå tidningarna och pappers-soppåsarna vi har använt för att täcka. Får se hur det funkar. Det är i alla fall sablars skönt att slippa rensa så mycket kirs.   

 
Vi har tänkt anlägga liten vildäng mitt på gräsmattan - därav den fula stålkanten. Från början var det tänkt att bli rätt snyggt men när robotgräsklipparen lyckades forcera kanten och köra över den fick vi sticka ner förstärkande pinnar. Förhoppningen är att det ska komma upp en massa fina blommor där nu i alla fall. Hjälpte naturen på vägen med att hälla ut ett paket ängsblomster i ringen. 
Av de sju tomatplantorna vi planterade ut för några veckor sedan är en knäckt, en har börjat få tomater och de andra växer på. Det blir faktiskt lite för varmt i den här hörnan när solen ligger på som den gjort den senaste tiden. Kryddorna, salladen och vildsenapen som vi planterade blev uppätna av rådjur. Men det känns ok, de ska ju också leva. Har lagt på hundhår över de nya fröna vi planterade, ska tydligen eventuellt hjälpa. Vi får se!

2 kommentarer:

  1. Vad spännande! Vi ska eventuellt åka ut till mina föräldrar i helgen och kolla in de två veckor gamla odlingarna. Är himla tacksamt att ha föräldrar att kunna odla hos när en själv bor i lägenhet.

    SvaraRadera
  2. Kul! Hoppas få höra om vad ni odlat. Det är verkligen lyxigt att kunna annektera någon annans trädgård.

    SvaraRadera