söndag 15 maj 2016

Tre veckors andrum


Katterna har spenderat de senaste veckornas värme i olika former av extra sömnighet och trötthet. Medans de har sovit har jag kokat jordgubbssylt i födelsedagspresent till pappa, stickat klart en kofta och bakat banankaka.

Till jordgubbssylten tog jag jordgubbar från två förpackningar som jag rensade och skar i mindre bitar. Efter det vägde jag dem på min hushållsvåg och tog en lika stor mängd syltsocker som mängd bär, i mitt fall 450 gram vardera.
Koka upp, och låt koka i fyra minuter under omrörning. Tag från värmen och skumma av noggrant. Häll upp på steriliserad glasburk. Jag steriliserar mina syltburkar med tillhörande lock genom att ha dem i ugnen i tio minuter på 100 grader.
Receptet jag använde mig av till banankakan kommer från Kakboken utan ägg och mjölk, på vars facebook-sida man kan hitta mängder med olika smarriga recept.
Jag bakade Banankaka med kanel och valnötter, perfekt om man har lite väl övermogna bananer hemma och har förätit sig på nicecream. För mig gick det åt två medelstora bananer till kakan, som blev lagom söt, och inte så kväljande bananig som kakor med banan ibland kan bli, rekommenderas!
Mina tre veckor av tjänstledighet har flutit förbi så oerhört snabbt, nu är de redan över och imorgon börjar jag på mitt nya sommarjobb. Jag ska spendera de kommande tre månaderna med att framförallt rensa ogräs och klippa gräs på kyrkogårdsförvaltningen här i Göteborg, och det känns så himla bra, om jag får säga det själv.

2 kommentarer:

  1. Fy tusan vad grym du är som fick jobbet, stort grattis!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! :) Känns så himla bra! :)

      Radera