måndag 24 augusti 2015

Odlingssommarens slut?


Sommaren går mot sitt slut, det är i varje fall så det känns med snålblåst, spöregn och åskan dumdrandes utanför mitt fönster. Då känns det lämpligt att börja sammanfatta lite. Den växt som har funkat bäst är utan tvekan mina två tomatplantor, de har vuxit till sig så att de är längre än mina 170cm, och de har gett oss flera röda tomater. Med förhoppningsvis ännu fler på ingång.

Efter att ha läst i boken Självhushållning på Djupadal under dagen så har jag lärt mig lite nytt om Zucchini/Squash. Zucchini är de små frukter med blomman kvar som jag har på min ena planta just nu. Squash är de större frukter som man får senare på året. Med lite tur kommer det med andra ord Squashfrukter om ett tag.
Jordgubbsplantan har också gett oss rikligt med söta bär, den senaste veckans torka samt min brist på vattning verkar ha tagit kål på den, tyvärr. Jag funderar på att plantera om den och försöka övervintra den, jag kan ju inte mer än misslyckas och ha en död planta till våren ändå.
Mina luktärter började efter en viss tvekan att blomma. Sedan kom värmeveckan, och de torkade in och dog. Jag känner mig som en dålig odlare som svikit mina växter när det varit som varmast. Det enda jag kan skylla på är att vår nya familjemedlem, Evo har tagit upp en del av min tid. Men hon förtjänar ett eget inlägg.

3 kommentarer:

 1. Kul att se odlingsresultaten! Och ser fram emot Evo-inlägget :)

  SvaraRadera
 2. Ljuvligt att kunna gå ut och njuta av allt man sått :) Jordgubbs och smultronplantor vissnar naturligt ner när de inte har mer bär att ge så om du bara låter den vara kommer den med största sannolikhet repa sig till våren igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns verkligen så himla fint att kunna gå ut och plocka min egen mat :) Vad skönt att höra med jordgubbsplantan, håller tummarna att den överlever vintern :)

   Radera